Ventilatie Mechelen

Ventilatie laten plaatsen?

Een goed ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de vervuilde binnenlucht vervangen wordt door vers gefilterde buitenlucht, zonder warmteverlies. Met een warmtewisselaar wordt de warmte van de afgevoerde lucht gerecupereerd. Zo blijft het comfort en de luchtkwaliteit in uw woning of kantoor optimaal én uw energiefactuur onder controle. 

Wie vandaag bouwt of verbouwt, moet rekening houden met de nieuwe EPB-wetgeving. EPB staat voor ‘Energieprestatie en Binnenklimaat’ en daarbij zijn 2 elementen belangrijk: isoleren en ventileren. Verplaetsen plaatst EPB-gekeurde ventilatiesystemen (C, C+ en D) in woningen, kantoren en industriële omgevingen.

Installateur ventilatie Mechelen gezocht?

Groep Verplaetsen

Verplaetsen is uw expert voor de installatie van airco, verwarming, sanitair en ventilatie voor zowel renovaties als nieuwbouwprojecten. Wij bieden een totaalservice aan en gaan voor kwaliteit met de grote K, voor zowel onze producten als onze service.

Privéwoning? Appartementsgebouw? Kantoren? Industriële hal? U kan uw project met een gerust hart aan ons toevertrouwen van de ontwerpfase tot de oplevering. Wij staan al meer dan 30 jaar garant voor een professionele installatie en een vlekkeloze opvolging van de werken.

Ons team staat als een huis! Wij hebben meer dan 20 gespecialiseerde vakmannen in dienst die vanuit de centrale regio Leuven in heel België renovatie- en nieuwbouwprojecten opleveren. Bovendien hebben we de knowhow én mankracht om ook grotere industriële werken uit te voeren.

Verplaetsen is uw expert voor verwarming, sanitair en klimaatbeheersing!

ventilatie Mechelen

Nood aan snel en vakkundig advies i.v.m. de installatie van uw ventilatiesysteem?

Verplaetsen is verdeler van de onderstaande merken:


Klant & kwaliteit

De klant staat altijd centraal. Een project groot of klein, wij gaan voor een professionele service en zorgen voor heldere communicatielijnen. Budget en timing? Wij leveren een project op volgens de gemaakte afspraken.

Kwaliteit is nummer 1. Door de jarenlange ervaring en de bevoorrechte relaties met leveranciers kunnen wij u het perfecte advies geven en een scherpe offerte. Bovendien investeren wij in opleidingen voor onze medewerkers zodat wij steeds de nieuwste technieken en producten kunnen aanbieden.

Wist je dat?

Verplaetsen ook ventilatiesystemen installeert met luchtkanalen die ingewerkt worden in de vloer? Vraag ernaar bij Verplaetsen!

Ventilatie Mechelen?

Welkom bij de firma Verplaetsen! De draaischijf van Verplaetsen is ons kantoor met magazijn in Herent, waar ons 10-koppig team zit van onthaal, administratie, boekhouding tot de coördinatie, werfopvolging, adviseurs en onze studiedienst. Wij tekenen en berekenen uw project op maat uit!

Wijgmaalsesteenweg 32
3020 Herent

ventilatie Mechelen

Wat is ventilatie?

Ventilatie of luchtverversing is het vervangen van de lucht in een ruimte, die om wat voor reden dan ook vervuild of verontreinigd is, door zuivere lucht. Het vervangen van de lucht kan op natuurlijke manier of mechanisch gebeuren of zoals hieronder genoemd, ongecontroleerde en gecontroleerde ventilatie.

Ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat in ruimten waar mens of dier verblijven, en gebeurt door koolzuurgas, vocht en verontreiniging af te voeren en verse lucht aan te voeren. De luchtverontreiniging kan van verschillende aard zijn (bijvoorbeeld sigarettenrook, bacteriën en schimmelsporen, chemische stoffen, stof, geurstoffen). De noodzakelijke hoeveelheid te verversen lucht (het debiet) hangt af van de productie van vocht, koolstofdioxide (CO2) en verontreiniging en de aard van de verontreiniging, en van het aantal mensen of dieren die in die ruimten verblijven. Voor scholen, kantoren, ziekenhuizen en woningen gelden daarom verschillende normen. In België is sinds het EPB-decreet de ventilatie aan normen onderworpen in Nederland stelt het Bouwbesluit de normen per gebruiksfunctie.

Spuiventilatie of luchten is niet hetzelfde als de hier genoemde ventilatie, maar heeft ten doel in korte tijd sterk verontreinigde binnenlucht af te voeren of te spuien. Dit kan worden bereikt door ramen en/of deuren tegen elkaar open te zetten. Deze manier van ventileren is eveneens in het Bouwbesluit vastgelegd. NEN 1087 geeft aan hoe een en ander berekend moet worden. (Bron: Wikipedia)

Wist je dat...

Willy Verplaetsen zijn zaak heeft opgericht in 1985 samen met zijn echtgenote Maria Artoos en dat zij in 2014 de fakkel hebben doorgegeven aan hun kinderen. Tom neemt de dagelijkse leiding op zich en Stijn en Sophie zijn eveneens actief in de zaak. Een uniek en bloeiend familiebedrijf dus!

Op zoek naar een installateur ventilatie Mechelen?

Herstelling of onderhoud ventilatiesysteem

Herstellingen groot of klein? Daarvoor moet u bij Verplaetsen zijn! Verplaetsen heeft 20 vakmannen in dienst die gespecialiseerd zijn in sanitair, verwarming, airco en ventilatie. Onze troef is onze snelle en correcte dienstverlening, ook wanneer het dringend is. U mag ons contacteren voor een herstelling van uw ventilatiesysteem, het onderhoud van uw ventilatiesysteem of het afstellen van uw ventilatiesysteem. Eens klant, altijd klant bij Verplaetsen waardoor u een beroep kan doen op onze 24/24 uur service.

Niet gevonden wat u zocht? Bezoek zeker ook de onderstaande pagina's:

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x